24-09-2021

Procedure en save the date start verkoop

Op vrijdag 8 oktober 2021 om 18.00 uur gaat de verkoop van de 18 woningen in Bosschenhoofd van start. Vanaf dit moment is alle informatie omtrent de woningen beschikbaar op de website van Bosschelaan. Naast de plattegronden en koopsommen vind je andere aanvullende informatie onder ‘Downloads’ terug. Dit zijn bijvoorbeeld de technische omschrijving, de verkooptekeningen, en ook informatie over kopersopties.

 

Wil je nog snel jouw woningvoorkeur opgeven of wijzigen? Dat kan tot vrijdag 8 oktober 2021, 14.00 uur. Vanaf dat moment zal de website offline zijn, om aangepast te worden voor de verkoop. Om 18.00 uur is deze weer beschikbaar.

 

Hoe nu verder?

Vanaf start verkoop is de website uitgebreid met meer informatie en is het mogelijk om je definitief in te schrijven voor één of meerdere bouwnummers. Om je in te schrijven op een bouwnummer klik je op de interactieve kaart op de homepagina van www.bosschelaan.nl. Bij het opgeven van jouw voorkeur dien je het inschrijfformulier in te vullen. Deze kun je achteraf ook nog aanpassen binnen jouw persoonlijke account. Heb je nog geen account, dan kun je dit aanmaken op de website www.bosschelaan.nl. Inschrijven voor de eerste toewijzing en wijzigen van jouw voorkeur kan tot en met woensdag 27 oktober 2021 11.59 uur.

 

Let op: ook degene die tijdens de pre-sale hun voorkeur voor één of meerdere bouwnummers hebben opgegeven, moeten zich bij start verkoop weer digitaal inschrijven.

 

Wat moet ik invullen?

Allereerst geef je aan in welke bouwnummer(s) je belangstelling hebt. Je kunt meerdere voorkeuren opgeven tot een maximum van tien. We gaan er van uit dat je geïnteresseerd bent in alle bouwnummers die je opgeeft.

 

We vragen ook je persoonsgegevens in te vullen en die van je partner in het geval je samen de woning wilt kopen. Al de gevraagde gegevens zijn nodig om de koop- en aannemingsovereenkomst op te maken indien je tot koop van de woning over gaat. Vul deze dan ook correct en naar waarheid in.

 

Daarnaast is het mogelijk om een financieringsverklaring of een bewijs van voldoende liquide middelen te uploaden. Zorg dat deze voor de sluiting van de inschrijftermijn geüpload zijn in het inschrijfformulier.

 

Tot slot maak je jouw inschrijving compleet door deze digitaal te ondertekenen.

 

Procedure toewijzing

Na afloop van de inschrijftermijn worden de woningen toegewezen. De toewijzing van de woningen vindt plaats op basis van de volgende volgorde:

  • Er wordt gestreefd naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Er wordt toegewezen aan de meest concrete kandidaten, waarbij wordt gestreefd om aan iemands hoogste voorkeur tegemoet te komen.
  • Bij meerdere geïnteresseerden voor dezelfde woning, wordt er gekeken naar de interesse tijdens de pre-sale. Indien je een voorkeur hebt aangegeven tijdens de pre-sale krijg je voorrang op anderen.
  • Geïnteresseerden die een financieringsverklaring hebben laten opstellen door een erkend financieel adviseur en deze hebben geüpload in het inschrijfformulier (bij Financiën) of een verklaring van voldoende liquide middelen, krijgen voorrang bij de toewijzing.
  • Daarna wordt geloot tussen de inschrijvingen op de specifieke woning. Een geautomatiseerd systeem bepaalt wie in aanmerking komt voor de koop van het bouwnummer.

Per (toekomstig) huishouden mag slechts één inschrijving worden ingediend. Dubbele inschrijvingen worden uitgesloten van deelname aan de toewijzing.

 

Wanneer bericht?

Alle ingeschrevenen ontvangen uiterlijk vrijdag 29 oktober 2021 bericht. Alle kandidaten aan wie een woning is toegewezen worden door de makelaar gebeld met het goede nieuws. Er wordt dan direct een afspraak ingepland voor een informatief gesprek met  de makelaar. In dit persoonlijk gesprek krijg je een toelichting op het project en de woning en word je geïnformeerd over alle aspecten van het aankopen van een nieuwbouwwoning.

 

Na dit gesprek blijft de woning nog maximaal 10 dagen voor je gereserveerd. Binnen deze periode beslis je of je wel of niet tot aankoop van de betreffende woning overgaat.

 

De kandidaten aan wie geen woning is toegewezen, ontvangen daarover een e-mail met de mededeling dat zij reserve kandidaat zijn (voor de bouwnummers die men heeft opgegeven middels het inschrijfformulier). Indien er een kandidaat afvalt, wordt dezelfde toewijzingsprocedure gevolgd voor de vrijgekomen woning. Wij kunnen je dan ook niet berichten op welke plaats je op de reservelijst staat.

 

Nog even op een rijtje

Vrijdag 8 oktober tot 14.00 uur

Sluiting inschrijvingen pre-sale

Vrijdag 8 oktober vanaf 18.00 uur

Start Verkoop (Schrijf je definitief in)

Woensdag 27 oktober 11.59 uur

Sluiting inschrijving verkoop

Uiterlijk vrijdag 29 oktober

Bericht van toewijzing

 

 

Vragen?

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de betrokken makelaar: Evers Makelaardij in Bosschenhoofd. Zij helpen je graag.

 

Evers Makelaardij O.Z.

St. Gerardushof 1
4744 BC Bosschenhoofd
T 0165 32 23 00

www.evers-makelaardij.nl

 

Background logo

HEB JE INTERESSE
IN EEN VAN DE WONINGEN?

SCHRIJF JE NU IN OF BEL EVERS MAKELAARDIJ OP 0165 32 23 00

INSCHRIJVEN