image

LOCATIE

Bosschenhoofd vormt samen met de dorpen Oudenbosch, Oud Gastel, Hoeven en Stampersgat de gemeente Halderberge. Halderberge zul je op een landkaart niet snel terug vinden. Het is namelijk een samenvoeging van ‘de vijf kernen’.

Oudenbosch is dan toch wel de bekendste in het rijtje. Al van ver is de koepel van de Basiliek te bewonderen, waardoor je dan ook niet echt om Oudenbosch en Halderberge heen kunt. Tijdens je bezoek aan Oudenbosch waan je je haast in een Italiaans dorp.

ROUTE
Foto

BOSSCHENHOOFD

In Bosschenhoofd draait het om iets heel anders, namelijk de luchtvaart. Bij het binnenrijden van het dorpje zie je Breda International Airport, beter bekent als het vroegere ‘Seppe’. Gevestigd aan het vliegveld is het Vliegendmuseum, waar oude vliegtuigjes te bewonderen zijn en waar kinderen zelf in een vliegtuig mogen zitten.

Genoeg van al het avontuur? Dan kom je tot rust met een heerlijke wandeling in de natuur door het Pagnevaartbos. Wil je een hapje eten of een drankje doen? Bij restaurant De Haard, Brasserie De Reiskoffer, Eetcafé Stroop of de Cockpit zit je altijd goed.

Bosschenhoofd ligt aan de A58, waardoor je binnen no-time in Roosendaal of Breda bent voor een uitstapje. Rotterdam en Antwerpen zijn binnen een uur te bereiken.

Background logo

Rijke historie

De naam Bosschenhoofd komt van een bij Oudenbosch behorende overslagplaats voor turf (turfhoofd). De waterloop naast het nieuwbouwplan grijpt terug naar de rijke turfhistorie van Bosschenhoofd en werd eeuwen gebruikt als vaart voor het vervoeren van turf. Bosschelaan grenst aan één kant aan deze waterloop met de mooie knotwilgen en aan de andere kant sluit het plan op een natuurlijke wijze aan op de bestaande, nu doodlopende, straten Berkenlaan en Esdoornlaan.

Background logo

HEB JE INTERESSE
IN EEN VAN DE WONINGEN?

SCHRIJF JE NU IN OF BEL EVERS MAKELAARDIJ OP 0165 32 23 00

INSCHRIJVEN